Produkt není skladem? Nic se neděje :) Aktuálně zvládám výrobu takových produktů do 2 týdnu. V případě potřeby je možné domluvit dřívější termín. Více informací na drevokazuv@gmail.com

Proč používat dřevěné talíře?

Proč používat dřevěné nádobí české výroby ?

V dnešní době, kdy se stále více zaměřujeme na udržitelnost a zdravý životní styl, je výběr správného nádobí důležitější než kdy jindy. Dřevěné nádobí představuje skvělou volbu nejen pro děti, ale i pro dospělé. Přinášíme vám několik důvodů, proč byste měli zvážit používání dřevěného nádobí.

1. Dřevo je udržitelná surovina a ekologická surovina

Naše talíře jsou vyrobeny z bukového masivu. Řezivo odebírám z lokálních pil, které si bukovou kulatinu sami nařezají a usuší. Dřevo se nevozí přes půl světa, ale přibližně 20 km z pily na Dřevokazovu dílnu. Na rozdíl od plastového nádobí, které může obsahovat škodlivé chemikálie a mikroplasty je dřevěné nádobí je biologicky rozložitelné a obnovitelné. Tím, že zvolíte dřevěné nádobí, přispíváte ke snižování plastového odpadu a podporujete udržitelnost.

2. Dřevo je bezpečný materiál i pro ty nejmenší děti

Dřevěné talíře jsou ideální i pro nejmenší děti, protože je netoxické a bezpečné. Naše talíře mají atest na styk s potravinami a pokrmy. Na rozdíl od některých plastových nebo kovových nádobí, dřevo neobsahuje škodlivé chemikálie, které by mohly ovlivnit zdraví vašich dětí.

3. Dřevo patří k nejoblíbenějším materiálům

Dřevo má přirozeně teplý a příjemný a hladký povrch, který je příjemný na dotek i na pohled. To je důležité nejen pro děti, které se teprve učí jíst samy, ale i pro dospělé, kteří ocení pohodlí a estetiku dřevěného nádobí. Navíc naše dřevěné talíře máme v desítkách různých tvarů a díky tomu mohou dodat vašemu stolu nevšední vzhled.

4. Odolnost a dlouhá životnost

Pokud je o dřevěné talíře správně pečováno překvapí svou odolností a dlouhou životností. Při správné péči může vydržet mnoho let. O Dřevěné talíře pravidelně pečujte tak, aby zůstalo v dobrém stavu a odolné vůči vlhkosti. Jak postupovat a čemu se vyvarovat se dočtete v článku Jak pečovat o dřevěné talíře.

5. Výhody dřevěného nádobí při stolování

Dřevěné nádobí nepřenáší teplo tak rychle jako jiné nádobí, což znamená, že se jídlo ochlazuje pomaleji a zůstává déle teplé. To je zvláště užitečné pro děti, které často potřebují více času na jídlo a při kontaktu s talířem. Navíc dřevo má přirozené antibakteriální vlastnosti, což může pomoci udržet nádobí hygienicky čisté.

6. Tvarová rozmanitost 

Jedním z největších benefitů dřevěných talířů pro děti je jeho rozmanitost tvarů. Talíře ve tvaru oblíbených zvířátek, dopravních prostředků nebo psího kamaráda mohou děti zaujmout a povzbudit je k jídlu. Když se jídlo stane zábavnou hrou, děti jsou ochotnější vyzkoušet nové potraviny a zlepšují své stravovací návyky. Což jistě ocení maminky nejedlíků.

Navíc, používání nádobí s různými tvary může podpořit samostatnost dětí při přípravě jídla. Například, mohou si sami rozdělovat ovoce nebo zeleninu do různých přihrádek talíře, taková aktivita zlepšuje jejich motorické dovednosti a zároveň je to baví. Dřevěné nádobí tak nejen usnadňuje jídlo, ale také podporuje kreativitu a samostatnost dětí.

 

Dřevěné talíře od Dřevokaze představuje skvělou volbu pro každého, kdo hledá zdravou, ekologickou a esteticky příjemnou alternativu k tradičnímu nádobí. Ať už hledáte bezpečné a odolné nádobí pro vaše děti, nebo elegantní a stylové nádobí pro sebe, dřevěné nádobí je ideální volbou.

Navštivte náš e-shop a objevte naši širokou nabídku dřevěného nádobí pro děti i dospělé. Přidejte k vašemu nákupu dotek přírody a zajímavých dřevěných tvarů ještě dnes!