Produkt není skladem? Nic se neděje :) Aktuálně zvládám výrobu takových produktů do 2 týdnu. V případě potřeby je možné domluvit dřívější termín. Více informací na drevokazuv@gmail.com

Certifikace dřevěných výrobků

certifikace (1)

Pokud jde o výrobky, které přicházejí do kontaktu s lidmi, zejména s potravinami a pokrmy, stává se zásadní otázkou jejich bezpečnost a kvalita. Právě zde vstupuje do hry certifikace dřevěných výrobků. V tomto článku se podíváme na to, co certifikace dřevěných výrobků znamená, proč je tak důležitá

Proč je certifikace dřevěných výrobků důležitá?

Povinnost certifikaci nádobí z jakéhokoliv materiálu je uložen Vyhláškou Ministerstva zdravotnictví České republiky 38/2001 Sb. o hygienických požadavcích na výrobky určené pro styk s potravinami a pokrmy.

Jaký je hlavní cíl certifikace?
Cílem certifikace je zjištění složení a detailní rozbor materiálů, které přichází do styku s potravinami .
Certifikace výrobků dává uživateli jistotu, že použité materiály a postup výroby jsou v pořádku a výrobek je naprosto bezpečný k užívání. Což u nejmenších uživatelů je to první o co se jako rodič zajímáme.

Kdo provádí certifikaci dřevěného nádobí a jaké jsou kritéria pro udělení certifikátu?
Bukové talíře od Dřevokaze testuje Institut pro testování a certifikaci a.s. ve Zlíně.
Hodnotí se složení materiálu, jeho organoleptické vlastnosti, tedy zda ovlivňují chuť a pach potravin a zdravotní nezávadnost.

Jak mohou spotřebitelé rozpoznat certifikované od necertifikovaných výrobků?
Jednoduše. Stačí si u výrobce vyžádat osvědčení o atestaci výrobků, který výrobci vydává zkušebna na základě výsledků jejich testování.

 

rozdělovač