Produkt není skladem? Nic se neděje :) Aktuálně zvládám výrobu takových produktů do 2 týdnu. V případě potřeby je možné domluvit dřívější termín. Více informací na drevokazuv@gmail.com

7 tipů, jak připravit nezapomenutelnou zahradní oslavu v udržitelném stylu

Léto je ideální období pro zahradní grilování, narozeninové oslavy a svatby. Ať už plánujete malou rodinnou sešlost nebo velkolepou svatbu, máme vás pro několik tipů, jak si připravit nezapomenutelnou akci pod širým nebem.

1. Vyberte si téma

Každá oslava potřebuje téma, které jí dodá specifický ráz a styl. Může to být rustikální venkovská oslava, elegantní večerní párty nebo třeba tropická zahradní slavnost. Výběr tématu vám pomůže při rozhodování o dekoracích, jídle a dokonce i oblečení. To může zahrnovat přírodní dekorace, recyklovatelné materiály a minimální odpad. Rustikální venkovská oslava nebo boho chic styl jsou skvělé volby, které dokonale ladí s přírodními materiály a tématem udržitelnosti.

2. Naplánujte si menu

Občerstvení je jedním z nejdůležitějších prvků každé oslavy. Mějte na paměti, že zahradní oslavy často znamenají neformálnější styl stravování. Grilované pokrmy, saláty z místních surovin a lehké dezerty jsou vždy skvělou volbou. Zvažte vegetariánské a veganské možnosti, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Nicméně je předem vhodné o plánovaném menu informovat účastníky akce. Nezapomeňte také na domácí limonády a bylinné čaje, které osvěží. 

Zkuste připravit domácí okurkovou limonádu:

Potřebujete:

velkou okurku

1 litr vody

2 lžíce citronové šťávy

2-3 lžíce medu nebo cukru 

Pár lístků čerstvé máty

kostky ledu

Postup:

Okurku omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Vložte nakrájenou okurku do mixéru a přidejte trochu vody. Mixujte, dokud nevznikne hladká směs. Směs přeceďte přes jemné sítko do velkého džbánu. Pokud vám nevadí kousky okurky, můžete tento krok vynechat. Přidejte citronovou šťávu a med nebo cukr podle chuti. Dobře promíchejte, dokud se med nerozpustí. Do džbánu přidejte zbývající vodu a promíchejte. Přidejte ledové kostky a lístky čerstvé máty. Limonádu podávejte vždy vychlazenou.

Tip: Pro extra osvěžující chuť můžete přidat několik plátků citronu nebo limetky přímo do limonády.

Tato okurková limonáda je rychlá, snadná a zaručeně osvěží v horkých letních dnech!

3. Využijte originální nádobí

Jedním z trendů, který v poslední době získává na popularitě, jsou dřevěné talíře s originálním tvarem. Tyto talíře nejenže vypadají skvěle, ale jsou také ekologické a odolné, což je ideální pro venkovní akce. Naše dřevěné talíře zaujmou svým designem a potěší nejen děti, ale i dospělé hosty. Ideální talíře na zahradní párty jsou mini talířky ale také talíře s danou tématikou oslavy. Na svatbu se hodí velké dřevěné srdce nebo propojená srdce. K narozeninové oslavě se hodí dřevěný dort nebo čtyřlístek pro štěstí.

4. Dekorace, které zaujmou

Zahradní slavnost si zaslouží stylovou dekoraci, kterou zároveň respektujeme vztah k přírodě. Květinové girlandy, lucerny, svíčky a světelné řetězy mohou vytvořit kouzelnou atmosféru. Použijte přírodní materiály, jako je dřevo, recyklovaný papír, který se skvěle hodí k venkovním oslavám. Můžete také zahrnout DIY projekty, jako je domácí výzdoba z recyklovaných materiálu např. skleněné nádoby na svíčky, girlandy, jmenovky na stůl .... 

DIY projekty jsou skvělý způsob, jak zapojit i malé pomocníky do přípravy na zahradní oslavu. Děti mohou vyrábět s vaší pomocí papírové květiny z recyklovaného papíru, girlandy z přírodních materiálů (sušené listy, květiny, šišky .....). Mohou malovat na kameny, které poslouží jako těžítka na ubrousky nebo jmenovky. Lucerny ze sklenic od zavařenin, které přidají večer oslavě na kouzelné atmosféře.

5. Hudba a zábava

Hudba je klíčovým prvkem každé oslavy. Vytvořte playlist, který odpovídá stylu vaší oslavy a zahrnuje akustické nebo unplugged verze oblíbených písní. Můžete také zvážit živou hudbu, která dodá akci ještě více osobního rázu. Pro děti připravte hry a aktivity s využitím přírodních materiálů. Tvoření z přírodních materiálů je skvělá aktivita, která děti zabaví a u menších i procvičí jemnou motoriku. Připravte dětem různé květiny, listy, peříčka, větvičky, provázky, stuhy a drátky. Ukažte dětem, jak si vyrobit věnce, čelenky a náramky z těchto materiálů. Pokud jsou děti menší je třeba počítat s tím, že budou potřebovat dohled a pomoc dospělého.

6. Myslete na pohodlí hostů

Zahradní oslavy mohou být náročné na plánování, zvláště pokud jde o pohodlí hostů. Zajistěte dostatek stínu pomocí plátěných stanů nebo pergol pokrytých rostlinami. Pohodlné sezení můžete zajistit pomocí polštářů a dek. 

7. Personalizované detaily

Přidejte osobní dotek vaší oslavy pomocí personalizovaných detailů, které jsou šetrné k přírodě. Jmenovky na stole vyrobené z recyklovaného papíru, drobné dárky pro hosty, jako jsou semínka rostlin nebo ručně vyrobené mýdlo, udělat velký dojem. Personalizované dřevěné talíře s vyrytým jménem každého hosta nejenže dodají eleganci, ale také budou praktickým a udržitelným suvenýrem a vzpomínkou úžasnou oslavu.

Závěrem

Plánování a realizace zahradní oslavy může být hodně náročné, ale rozhodně je dobré zapojit i děti a z náročné přípravy udělat zábavu jak pro ně, tak i pro vás. Hosté určitě ocení kreativitu nicméně snažte se brát vše s nadhledem. Přejeme vám spoustu zábavy při plánování nezapomenutelných chvil s vašimi blízkými!

Navštivte náš e-shop objevte naše dřevěné talíře a další produkty, které udělají vaši zahradní oslavu a jedinečnou.